talen NederlandsEngels

Leer informatie

Label88 gebruikt in de collecties verschillende
soorten leer
.

Bij de huidige Collecties hebben we gekozen voor runderleer. Het is een zacht en soepel leersoort met een natte finish waardoor de kleuren een poederachtige uitstraling heeft. Naast het gladde leersoort hebben we alle vele jaren de snake imprint. Door de imprint voelt het leer in het begin van het gebruik nog wat stug aan. 

Voor alle leersoort is onderstaande tekst van toepassing.

Leer is een natuurproduct. Ieder leersoort maar ook ieder vel van hetzelfde leersoort, heeft eigenschappen en nuances. Het mooie aan leer is dat deze eigenschappen en nuances elke product een uniek karakter en kleur geeft.

Kleurnuances ontstaan doordat niet alle delen van de huid evenveel kleurstof opnemen. Deze kleurnuances kunnen versterkt worden door bijvoorbeeld een natuurlijk-verfproces of een wax-verfproces.

Het unieke karakter ontstaat deels door het deel van de huid maar ook door littekens, schrammen, steken van insecten en de dichtheid van de poriën.

Leer is bewerkt met oliën en pigmenten, het is raadzaam om in het begin op te passen met lichte kleren. 

Bepaalde producten, die wij in het dagelijkse leven gebruiken (zoals oliën, cremes), kunnen vlekken veroorzaken. Wij raden aan om deze vlekken niet zelf te verwijderen maar dit te laten doen door bedrijven die daar gespecialiseerd in zijn, bijvoorbeeld de stomerij.

 Black Beauty 

Leerproducten met haar zijn erg kwetsbaar en gevoelig voor slijtage. Hierdoor kunnen in de loop der tijd kale plekken ontstaan.Vocht en wrijving tegen andere materialen zorgen ervoor dat het haar sneller uitvalt. 

ONDERHOUD LEER NOODZAKELIJK!!!

Daar leer een natuurproduct is raden wij aan om na je aankoop de producten meteen in te spuiten en dit regelmatig te herhalen met bijvoorbeeld Bama Power Protector. Hierdoor wordt het leer beschermt tegen weers invloeden van buitenaf.  

 Voor meer informatie kun je uiteraard contact met ons opnemen.

 

 


Meer informatie

Contact Label88